Καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συνεργαζόμενος Ερευνητής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Το εργαστήριο του Γιώργου Κόλλια πρωτοπορεί στις γενετικές προσεγγίσεις για την κατανόηση των μοριακών και κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τις χρόνιες, φλεγμονώδεις ανοσολογικές νόσους σε ζωικά μοντέλα ασθενειών του ανθρώπου. Οι πρωτοποριακές έρευνές του σχετικά με τον ρόλο του TNF στην παθολογία των αρθρώσεων οδήγησαν στις πρώτες κλινικές δοκιμές και την ανάπτυξη των βιολογικών αντι-TNF θεραπειών για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Πρόσφατα, το εργαστήριό του ανέδειξε τον κυρίαρχο ρόλο των ινοβλαστών στις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, την ανοσολογία και τον καρκίνο. Τα ζωικά μοντέλα ασθενειών και τα γενετικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριό του βοηθούν την έρευνα στον ακαδημαϊκό και βιομηχανικό χώρο παγκοσμίως.
Ο Γιώργος Κόλλιας είναι Καθηγητής Φυσιολογίας (Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ), Συνεργαζόμενος Καθηγητής στο Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO). Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθυντής του Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» (2002-2010 & 2016-2020) και Διευθυντής του Τμήματος Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ (2020-2023). Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος της Biomedcode Ελλάς Α.Ε. Το 2016 ίδρυσε και διευθύνει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Μοριακή Βιοϊατρική». Έχει ηγηθεί των προσπαθειών για την ανάπτυξη ερευνητικών υποδομών σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το εργαστήριό του υποστηρίζεται από ανταγωνιστικά προγράμματα και έχει λάβει δύο φορές (2014, 2022) επιχορήγηση από το υψηλού κύρους ‘πρόγραμμα έμπειρων ερευνητών’ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).