Delo – Για τα δικαιώματα των ατόμων που εργάζονται στο σεξ

Πρόσκληση: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διάρκεια Έργου: 9 μήνες
Προϋπολογισμός: 57.162,85€
Χώρα: Ελλάδα
Τοποθεσία: Αθήνα, Εθνικό επίπεδο

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών και των δικαιωμάτων που ορίζονται στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., μέσω της συνηγορίας για την νομοθετική μεταρρύθμιση. Το δικαίωμα προς την εργασία, οι δίκαιες και πρόσφορες συνθήκες εργασίας και το δικαίωμα πρόσβασης στις παροχές κοινωνικής ασφάλισης είναι θεμελιώδη δικαιώματα από τα οποία εξαιρούνται τα άτομα που εργάζονται στο σεξ. Η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι αυτή που θα επωφεληθεί από το παρόν έργο, αφενός μέσω της ενδυνάμωσης της, αφετέρου μέσω της πίεσης που θα ασκηθεί με σκοπό την αλλαγή των πολιτικών για την εργασία στο σεξ.

Ομάδες Στόχοι:

Οι ομάδες – στόχοι του προτεινόμενου έργου είναι τα άτομα που εργάζονται στο σεξ, είτε όσα έχουν επιλέξει την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών ως μέσο βιοπορισμού (συχνά ελλείψει άλλων επαγγελματικών επιλογών, ιδιαιτέρως στις τρανς γυναίκες), είτε όσα παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών τους αναγκών (όπως φαγητό και στέγη), με αντάλλαγμα χρήματα («σεξ για επιβίωση/survival sex»). Οι ομάδες – στόχοι αποτελούνται από άτομα όλων των φύλων και όλων των ηλικιών: η κοινότητα των σεξεργαζόμενων ατόμων είναι εξαιρετικά ποικιλόμορφη.

 

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.